Mángoldot először - 2 éve - Horvátorszgában, Rovinjban ettem. Grillezett tintahalat rendeltem és mángoldos burgonya volt hozzá a köret. Akkor azt hittem spenót és itthon csináltam is ugyanúgy, ahogy ott adták. Aztán valahol olvastam, hogy mégsem az, de nem álltam távol az igazságtól.
Legutóbb Zsóka kertjéből kaptam egy adagot, pite lett belőle.
Hozzávalók 2 személyre:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 2 ek só
- egy fél csomag instant élesztő
- 3 ek olaj
- víz (amennyit felvesz)
A tetejére:
- fél kg mángold
- egy fej fokhagyma
- vaj a pároláshoz
- 2 ek tejföl
- 5 dkg kéksajt
Elkészítés:
A tésztát összegyúrom, pihentetni sem kell, majd kinyújtom nem túl vékonyra, különben ropogós lesz.
A mángoldot vajon fokhagymával megpárolom, úgy hogy még ne essen nagyon szét. Ha kész és kihűlt, belekeverem a tejfölt és elnyomkodom benne a kockára vágott sajtot. Ezt a keveréket a kinyújtott pizzatészta tetejére teszem. A sütőben 4 fokozaton 25-30 perc alatt készre sütöm.
Tipp: Füstölt sajttal a tetején, nagyon üt :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése