Keresés ebben a blogban

2013. december 27., péntek

Balzsamecestes sült cékla

Eddig életemben egyszer sütöttem céklát, Ildivel. Kisütöttük mint a sült krumplit, olajban...Mivel az akkori próbálkozások jónak ígérkeztek egyáltalán nem féltem betesztelni a sütőben sült céklát sem, de a pikantériát sem felejtettem el. 

Hozzávalók:
  • 45 dkg nyers cékla
  • 10 db fokhagyma gerezd
  • kakukkfű
  • 1/2 vagy 1 csapott ek szárított majoránna vagy oregánó
  • 1 kk só
  • 1/2-1 mk bors
  • 8 ek balzsamecet
  • 5 ek olívaolaj
Elkészítés:

Mossuk meg a céklákat és vágjuk le a két végét. Ha túl nagyok, akkor vágjuk őket félbe. Hagyjuk a fokhagymán a héját. Csak törjük meg a hagymát úgy, hogy a héja megrepedjen, és a hagyma kicsit szétnyíljon. Tegyük a céklát és a fokhagymát a fóliára, annyi fólia kell, hogy utána össze tudjuk zárni kis batyuként. Sózzuk, borssal meghintjük. Szórjuk rá a majoránnát vagy az oregánót, és kakukkfüvet. Az olajjal és a balzsamecettel locsoljuk meg majd 200 C fokon 1 órán keresztül süssük.

Tipp: Friss sajtokkal, például kecskesajttal és zöld salátával látványában és ízében is kiváló 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése