A tavasz közeledtével alig várom, hogy a boltokban, a piacon megjelenjen a spárga. Különösen a zöld spárgát kedvelem, harsány zöld színe és friss íze abszolút a tavaszt hozza el nekem. Édes és sós elegye remekül passzol hozzá. Ehhez itt egy egyszerű recept:
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 500 dkg zöldspárga
- 1 db citrom vagy lime (lime-al még különlegesebb )
- 3 db burgonya
- 0.5 dl olívaolaj
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál méz
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés :
- A spárgát megtisztítjuk, enyhén sós, cukros vízben roppanósra főzzük.
- A burgonyát héjában megfőzzük, félbe, majd szeletekre vágjuk.
- A citromot félbevágjuk, egyik felének kipréseljük a levét, a másik feléből levágunk 2 szeletet, amiről eltávolítjuk a héját, és apró darabokra vágunk.
- Egy zárható üvegbe öntjük az olajat, hozzáöntjük a citromlét, az apróra vágott citrom húsát, kis mustárt, sót, borsot, mézet, és a fokhagymát, majd jól összerázzuk.
- Egy salátástálban az egészet összekeverjük. Langyosan az igazi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése