Keresés ebben a blogban

2013. december 25., szerda

Citromos spárga saláta

A tavasz közeledtével alig várom, hogy a boltokban, a piacon megjelenjen a spárga. Különösen a zöld spárgát kedvelem, harsány zöld színe és friss íze abszolút a tavaszt hozza el nekem. Édes és sós elegye remekül passzol hozzá. Ehhez itt egy egyszerű recept:

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 500 dkg zöldspárga
  • 1 db citrom vagy lime (lime-al még különlegesebb )
  • 3 db burgonya
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint




Elkészítés :

  1. A spárgát megtisztítjuk, enyhén sós, cukros vízben roppanósra főzzük.
  2. A burgonyát héjában megfőzzük, félbe, majd szeletekre vágjuk.
  3. A citromot félbevágjuk, egyik felének kipréseljük a levét, a másik feléből levágunk 2 szeletet, amiről eltávolítjuk a héját, és apró darabokra vágunk.
  4. Egy zárható üvegbe öntjük az olajat, hozzáöntjük a citromlét, az apróra vágott citrom húsát, kis mustárt, sót, borsot, mézet, és a fokhagymát, majd jól összerázzuk.
  5. Egy salátástálban az egészet összekeverjük. Langyosan az igazi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése