Keresés ebben a blogban

2013. december 25., szerda

Egy tál dödölle


"Egy tál dödölle, ettél belőle..." - napok óta ez járt a fejemben, mire végre kisütöttem, hogy én ezt megsütöm. Hó vége? Vagy csak szimplán megkívántad a krumplit? Laktató egytálétel, anya savanyú uborkájával a legjobb. 

Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • 2 vörös vagy lilahagyma
  • vaj
  • reszelt sajt
  • egy nagy tejföl
  • olaj
  • só, bors, ízlés szerint fűszerek
  • a tetejére újhagyma
Elkészítés:

A krumplit megfőzzük és krumplitörővel összetörtjük. A hagymákat felkockázzuk. A vajjal és a fűszerekkel összekeverjük a krumplit, majd a felkockázott hagymát és a reszelt sajtot is beleforgatjuk. Ezután a masszát egy tűzálló tálba tesszük, amit előtte kicsit kiolajoztunk. Addig sütjük míg a teteje szép piros nem lesz. Tálaláskor megszórjuk vágott újhagymával esetleg zöldfűszerekkel. Tejföllel csúszik igazán. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése