"Egy tál dödölle, ettél belőle..." - napok óta ez járt a fejemben, mire végre kisütöttem, hogy én ezt megsütöm. Hó vége? Vagy csak szimplán megkívántad a krumplit? Laktató egytálétel, anya savanyú uborkájával a legjobb.
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 2 vörös vagy lilahagyma
- vaj
- reszelt sajt
- egy nagy tejföl
- olaj
- só, bors, ízlés szerint fűszerek
- a tetejére újhagyma
Elkészítés:
A krumplit megfőzzük és krumplitörővel összetörtjük. A hagymákat felkockázzuk. A vajjal és a fűszerekkel összekeverjük a krumplit, majd a felkockázott hagymát és a reszelt sajtot is beleforgatjuk. Ezután a masszát egy tűzálló tálba tesszük, amit előtte kicsit kiolajoztunk. Addig sütjük míg a teteje szép piros nem lesz. Tálaláskor megszórjuk vágott újhagymával esetleg zöldfűszerekkel. Tejföllel csúszik igazán.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése