Az első avokádókrémem nem lett 10 pontos...de még 5 sem. Az avokádót meg kell ismerni, ki kell tapasztalni, utána kell olvasni...
Fontos, hogy a gyümölcs érett, puha legyen, annyira, hogy villával össze lehessen törni. Ha nem érett még eléggé, akkor az íze sem olyan lesz. Érlelni papírzacskóban vagy banán esetleg más gyümölcsök mellett érdemes, mert a gyümölcsök érlelik egymást. Különböző színű avokádók vannak, tehát a barna nem azt jelenti, hogy az érettebb. Nem túl intenzív ízét a lime és a fűszerek dobják meg igazán.
Hozzávalók 2személyre:
- 2 db avokádó
- 3-4 gerezd fokhagyma
- egy lime leve
- só, bors, chili
- ízlés szerint 1-2 evőkanál tejföl
- friss petrezselyemlevél
Elkészítés:
Az avokádókat kettévágjuk és a héjától kiskanállal megszabadítjuk. A húsát villával összetörjük, meglocsoljuk a lime levével. Ettől nem barnul meg és az íze is friss, pikáns lesz. Befűszerezzük, belenyomjuk a fokhagymákat és egy kevés tejföllel jól összedolgozzuk. Pirítóssal tálalhatjuk, én magában is megeszem :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése