Az étel ötletét a Pastrami étterem honlapjának szótárából merítettem. Mivel imádom a padlizsánt és a kápia paprikát is nem volt kérdéses, hogy a padlizsánkrém eddig ismeretlen verzióját el is készítsem.
Hozzávalók 2 személyre :
Hozzávalók 2 személyre :
- 1 közepes padlizsán
- 1 kápia paprika
- vaj+cukor karamellizálva
- joghurt
- fokhagyma
- olivaolaj
- só,bors,koriander
Elkészítés:
A padlizsánt és a paprikát sütőben megsütjük. A padlizsánt hűlni hagyjuk. A paprikát pedig lefóliázzuk, hogy izzadjon kicsit. Kis idő elteltével a padlizsán belsejét kikaparjuk, a paprika "bőrét lehúzzuk". A vajat a cukorral megkaramellizáljuk és az összes többi hozzávalóval együtt botmixerrel pürésítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése