Keresés ebben a blogban

2013. december 25., szerda

Libanoni padlizsánkrém

Az étel ötletét a Pastrami étterem honlapjának szótárából merítettem. Mivel imádom a padlizsánt és a kápia paprikát is nem volt kérdéses, hogy a padlizsánkrém eddig ismeretlen verzióját el is készítsem.  

Hozzávalók 2 személyre :

  • 1 közepes padlizsán
  • 1 kápia paprika
  • vaj+cukor karamellizálva
  • joghurt
  • fokhagyma
  • olivaolaj
  • só,bors,koriander
Elkészítés:

A padlizsánt és a paprikát sütőben megsütjük. A padlizsánt hűlni hagyjuk. A paprikát pedig lefóliázzuk, hogy izzadjon kicsit. Kis idő elteltével a padlizsán belsejét kikaparjuk, a paprika "bőrét lehúzzuk". A vajat a cukorral megkaramellizáljuk és az összes többi hozzávalóval együtt botmixerrel pürésítjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése