Keresés ebben a blogban

2013. december 30., hétfő

Marokkói banánkrémleves

Körülbelül 2 hete vettem egy rakás banánt, ami egészen tegnapig nem akart elfogyni és kezdett is túlérni annyira, hogy ezután se fogyjanak el. Úgy döntöttem tehát csinálok belőle levest. Persze valami különlegeset és pikkpakkosat. A recept eredetileg fahéjjal és mézzel írta az elkészítést...én karamellel és a Máltán vásárolt fűszerkeverékkel bolondítottam. 


Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 banán
  • 2 dl tejszín
  • 4dl tej
  • karamell (az eredeti recept mézet és vaníliás cukrot írt)
  • fél citrom leve
  • marokkói fűszerkeverék ízlés szerint (ezt Máltán vettem, fahéjjal helyettesíthető, az összetételét lásd lentebb)
  • tejszínhab (igény szerint)
Elkészítés:
Hámozás után a banánt felkarikázzuk, majd turmixgépbe helyezzük. A tejszínt és a tejet is hozzáadjuk, majd a fűszerkeverékkel ízesítjük. A karamell és a citromlé jön a végén. Összeturmixoljuk, és tálaljuk tejszínhabbal. Tetejét meghinthetjük a fűszerkeverékkel. 

Tipp:
Marokkói fűszerkeverék (őrölt): koriander, cassia (vagy fahéj), kömény, kapor, édeskömény, gyömbér, szegfűszeg, kurkuma, szerecsendió

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése