A Lidl-ben mászkálva észrevettem fél kiló akciós kelbimbót, innen indult minden. Na és onnan, hogy elfogyott a rizs. A szekrényem viszont rejtett bulgurt, amit nem rég vettem, ismerkedés céljából. Jellegzetes íze és állaga engem a gerslire emlékeztet, így aztán valószínű mindig lesz belőle a polcon.
Hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók 4 személyre:
- fél kiló kelbimbó
- fél kiló darálthús (sertés-marha mix)
- 1 dl bulgur 2dl víz a főzéséhez
- 2 -3 dl tejföl
- hagyma
- só, bors, majoranna
- reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
A kelbimbót enyhén sós vízben megfőzzük. Amíg fő, addig megpirítjuk a darálthúst a hagymán és ízesítjük sóval, borssal, majorannával. A bulgurt pedig megfőzzük 2x annyi vízben. Mikor minden elkészült, akkor a darálthúst és a bulgurt összekeverjük tejföllel és a keveréket egy hőálló tálba, vagy tepsibe öntjük. A főtt kelbimbókat pedig elhelyezzük a tetején kissé belenyomkodva a masszába. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 10-15 percre légkeveréses sütőbe toljuk 180 fokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése