Keresés ebben a blogban

2013. december 25., szerda

Rakott kelbimbó bulgurral

A Lidl-ben mászkálva észrevettem fél kiló akciós kelbimbót, innen indult minden. Na és onnan, hogy elfogyott a rizs. A szekrényem viszont rejtett bulgurt, amit nem rég vettem, ismerkedés céljából. Jellegzetes íze és állaga engem a gerslire emlékeztet, így aztán valószínű mindig lesz belőle a polcon.  

Hozzávalók 4 személyre:

  • fél kiló kelbimbó
  • fél kiló darálthús (sertés-marha mix)
  • 1 dl bulgur 2dl víz a főzéséhez
  • 2 -3 dl tejföl 
  • hagyma
  • só, bors, majoranna
  • reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:

A kelbimbót enyhén sós vízben megfőzzük. Amíg fő, addig megpirítjuk a darálthúst a hagymán és ízesítjük sóval, borssal, majorannával. A bulgurt pedig megfőzzük 2x annyi vízben. Mikor minden elkészült, akkor a darálthúst és a bulgurt összekeverjük tejföllel és a keveréket egy hőálló tálba, vagy tepsibe öntjük. A főtt kelbimbókat pedig elhelyezzük a tetején kissé belenyomkodva a masszába. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 10-15 percre légkeveréses sütőbe toljuk 180 fokon. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése