Ismét egy nagyon gyors ebéd-vacsora recept következik. A baconbe göngyölt csirkemájat már számos alkalommal elkészítettem, de mindig teszek hozzá valamit, valami újat. Így történt ez legutóbb is...a göngyölt májak közé került egy pár gerezd fokhagyma, de non plus ultrája most a köret lett.
Hozzávalók 2 személyre :
a májhoz
- 50 dkg csirkemáj
- 10 dkg szeletelt bacon
- bors
- majoranna
- rozmaring
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 kg burgonya
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
- só
- szerecsendió
- fél csomag rukkola
Elkészítés :
A bacon szeleteket én ketté szoktam vágni és csak egy fél szelet baconbe tekerek egy fél darab májat. Amikor begöngyöltem az egészet, akkor fűszerezem borssal, majorannával és rozmaringgal. Felsorakoztatom őket a zsírral vékonyan kikent tepsiben és közéjük rakom a késsel összenyomott héjas fokhagymát. A tepsit lefedem alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőbe tolom. Lefedve 20 percig párolom, plusz még kb. 15 percig sütöm úgy, hogy levettem róla a fóliát.
Miközben sül a máj, elkészítem a rukkolás burgonyapürét. A burgonyát meghámozom, felkockázom és sós vízben megfőzöm. Ha megpuhult leöntöm róla a vizet és a vajjal, tejjel, szerecsendióval összetöröm. A legvégén pedig belekeverem a rukkola leveleket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése