A hétvégén újabb rukkola felhasználási módszert alkalmaztam. A jól bevált citromos csirkemellhez szerettem volna valami új köretet készíteni olyat, ami passzol a citromos csirke frissességéhez. Így született meg a rukkolás-fokhagymás szósszal bolondított tagliatelle.
Hozzvalók (2 személyre):
- 1 egész filézett csirkemell
- 1 citrom leve és reszelt héja
- só
- bors
- olaj
- egy ek. keményítő
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 250g tagliatelle tészta (olasz széles metélt)
- 1 nagy doboz tejföl
- fél csomag rukkola
- diónyi vaj
Elkészítés:
A csirkemellekből vékony, tenyérnyi szeleteket vágunk, sózzuk, borsozzuk és kicsit kiklopfoljuk. A hússzeleteket bepácoljuk a citrom levébe és annyi olajba, ami ellepi a húsokat, a citrom héját is a pácba reszeljük és kb. egy órára hűtőbe tesszük. A tésztát enyhén sós vízben fogkeményre főzzük, majd leszűrjük. Amíg pihen a hús, elkészítjük a szószt. Kevés vajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymákat, majd mikor már érezzük az illatát, meghintjük a keményítővel és beleöntjük a tejfölt. Folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen, végül hozzáadjuk a finomra vágott rukkolát, egyet rottyan és kész is. A húst kivéve a hűtőből egy serpenyőben megsütjük pár perc alatt. A serpenyőbe szükségtelen bármilyen zsiradék, mivel olajban pácoltuk a húst.
Tálaláskor a tésztára öntjük a rukkolás-fokhagymás szószt, majd a tetejére helyezünk egy sült csirkemellet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése