Keresés ebben a blogban

2014. február 5., szerda

Mille feuille



A francia ételek és receptek mindig is lenyűgöztek, pont úgy, mint maga a francia nyelv és kultúra. Valahogy folyton arra a megállapításra kellett jussak, hogy ami francia, az jó. Azt gondolom, ez erre a desszertre is tökéletesen igaz.
A mille feuille (mill-följ) jelentése ezer levél, ami valójában nem más, mint a franciák igazi krémese. 

Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 fél csomag Dr. Oetker Házi krémes por
  • 4 dl tej
  • porcukor
  • ízlés szerint gyümölcsök és lekvár

Elkészítés:

A leveles tésztát kinyújtjuk 2-3 cm vastagságúra, vagy csak kitekerjük az előre kinyújtott, sütőpapírba csomagolt tésztát, majd tetszőleges nagyságú köröket szaggatunk belőle. A kiszaggatott köröket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és megszórjuk őket porcukorral, (miközben sül a cukor rákaramellizálódik  a tésztára) majd letakarjuk sütőpapírral. Nehezékként - hogy sütés közben ne emelkedjenek meg - egy tepsit rakunk rá. A sütőt 230 fokra előmelegítjük, amikor beraktuk a tepsit, visszavesszük 180 fokra, és így sütjük 15 percig a tésztát. 15 perc után kivesszük és megfordítjuk a lapokat, azokat is megszórjuk porcukorral és visszatesszük még 2-3 percre. Amíg hűl a tészta kikeverjük a krémet, a leírás szerint. Tálaláshoz veszünk 3 tésztalapot és az egyiket megkenjük a krémmel majd a tetejére helyezünk egy másik tésztalapot, azt is megkenjük, majd az utolsó lapot is ráhelyezzük, erre lekvárt csorgatunk és gyümölcsdarabokkal díszítjük. Végül pedig megszórjuk porcukorral a tetejét. 

1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom ,ínycsikladó, gyors. Köszi a receptet. Klárika

    VálaszTörlés