Keresés ebben a blogban

2014. február 17., hétfő

Zserbó bonbon



Hirtelen támadt édességvágy esetén, váratlan vendégek érkezésekor, vagy ajándéknak sem rossz ötlet ez a néhány perc alatt elkészíthető finomság.
Vigyázat gyorsan elfogy! 

Hozzávalók (kb. 20 darab közepes méretű bonbonhoz):
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg darált keksz 
  • 5 evőkanál lekvár
  • 15 dkg étcsoki  

Elkészítés:

A darált háztartási kekszet és a diót összekeverjük a lekvárral (én mentás-körtéset használtam) és golyókat formázunk belőle, majd fél órára a hűtőbe tesszük. Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, és a golyókat megforgatjuk benne egy fogpiszkáló segítségével. Még mielőtt megdermedne, szórjuk meg egy kis darált dióval. Egy órára még tegyük a hűtőbe, hogy a csoki megdermedjen, aztán habzsolhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése