Keresés ebben a blogban

2014. június 30., hétfő

Vietnámi citromfüves csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 ek halszósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek curry por
  • 0,5 ek 
  • 3,5 ek cukor
  • 3 ek víz
  • 70 dkg csirkemell filé
  • 3 ek napraforgó olaj
  • citromfű ízlés szerint
  • egy fej vöröshagyma
  • chilipor



Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a halszószt, zúzott fokhagymát, curry port, sót, és 1,5 evőkanál cukrot, majd az 1,5-2 cm-es darabokra vágott csirkemellel forgassuk össze. Egy kis lábasban keverjünk össze 2 ek cukrot 1 ek vízzel, és nagy lángon melegítsük folyamatos keverés mellett. Ha a cukor elolvadt, keverés nélkül  főzzük, amíg karamell barna nem lesz. Ezután óvatosan keverjünk hozzá  2 ek vizet. Öntsük át egy tálba.Hevítsünk fel egy wokot, öntsük bele az olajat. Adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott hagymát, a vágott citromfű felét, és a chilit. Pirítsuk 1 percig.Adjuk hozzá a csirkét és a karamellt, majd főzzük addig, amíg a csirke át nem puhul, és a mártás be nem sűrűsödik. A végén beleszórjuk a maradék citromfüvet és azzal is átforgatjuk párszor. Üvegtésztával, pirított tésztával, esetleg rizzsel tálalhatjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése