Szemet gyönyörködtető és ráadásul nagyon egészséges ízkavalkád. Próbáljátok ki köretként, vagy csak úgy! ;)
Hozzávalók 2 személyre:
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 púpozott evőkanál apróra vágott friss gyömbér
- 2 evőkanál olivaolaj
- 2 darab kápia paprika
- kb. 500 g zöldhüvelyű bab
- só és frissen őrölt színes bors ízlés szerint
- a tetejére pirított szezámmag
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 230 fokra. Közben apróra vágjuk a fokhagymát és a gyömbért, majd összekeverjük az olivaolajjal, ezt hagyjuk állni, amíg előkészítjük a zöldségeket. A zöldbab végeit levágjuk, ha akarjuk felében el is vághatjuk. A paprikákat kicsumázzuk és vékony csíkokra vágjuk. A babot és paprikát helyezzük egy tepsibe, öntsük rá az olajos fokhagymás-gyömbéres keveréket. Kezünkkel jól forgassuk össze a zöldségeket és mehet a sütőbe kb. 15 percre. Mindeközben száraz serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot, majd, ha elkészült az étel, tálaláskor szórjuk meg a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése