A csirkemellet sokszor és sokféleképpen meg tudom enni. Gyorsan elkészül és a világ szinte majdnem minden táján fogyasztják, ezért hálás alapanyag a nemzetközi konyha kipróbálásához is. Csináljunk mediterránt, mondjuk vacsorára!
Hozzávalók :
- 1 nagyobb csirkemellfilé
- 5 dkg vaj
- fél citrom leve + 2-3 szelet
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só, bors, kakukkfű, petrezselyem
- olivaolaj
- 1 tk. méz
- 1 tk. mustár
Elkészítés:
A csirkemellet kisebb darabokra, vagy szeletekre vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk
és vajon kissé átsütjük. Közben összekeverjük az olivaolajat, mézet,
mustárt, citromlevet, és ráöntjük a csirkemellre. Köré szórjuk a
fokhagymagerezdeket és megfűszerezzük kakukkfűvel, majd 2-3 karika
citromot is ráteszünk, pici vizet öntünk alá és lassú tűzön
pároljuk. Mielőtt elkészül még friss petrezselyemmel is megszórjuk
és szép aranysárgára lesütjük. Tzatzikivel tálalhatjuk.
Tzatziki hozzávalói :
- 1db kígyóuborka
- 1kis doboz natúr vagy görög joghurt
- 3 gerezd fokhagyma
- só, fehérbors
- 1 evőkanál olivaolaj
- kapor (nem baj, ha friss :)
Elkészítése:
Az uborkákat én újabban aprítóba teszem, mert pillanatok alatt kész és szeretem azt az állagot. Aprítás után besózom és állni hagyom kis ideig. A joghurtot összekeverjük a
zúzott fokhagymával, 1 ek. olivaolajjal, kevés fehérborssal és apróra
vágott kaporral. A kinyomkodott uborkát belekeverjük a joghurtba és kb. 1
órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Tipp: Ha esetleg megmaradna egy kis tzatziki, ne keseredjünk el, tegyük bele mondjuk egy szendvicsbe!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése