Keresés ebben a blogban

2014. január 6., hétfő

Citromos-mézes-mustáros csirkemell



A csirkemellet sokszor és sokféleképpen meg tudom enni. Gyorsan elkészül és a világ szinte majdnem minden táján fogyasztják, ezért hálás alapanyag a nemzetközi konyha kipróbálásához is. Csináljunk mediterránt, mondjuk vacsorára!

Hozzávalók :
  • 1 nagyobb csirkemellfilé
  • 5 dkg vaj
  • fél citrom leve + 2-3 szelet
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • só, bors, kakukkfű, petrezselyem
  • olivaolaj
  • 1 tk. méz
  • 1 tk. mustár

Elkészítés: 

A csirkemellet kisebb darabokra, vagy szeletekre vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk és vajon kissé átsütjük. Közben összekeverjük az olivaolajat, mézet, mustárt, citromlevet, és ráöntjük a csirkemellre. Köré szórjuk a fokhagymagerezdeket és megfűszerezzük kakukkfűvel, majd 2-3 karika citromot is ráteszünk, pici vizet öntünk alá és lassú tűzön pároljuk. Mielőtt elkészül még friss petrezselyemmel is megszórjuk és szép aranysárgára lesütjük. Tzatzikivel tálalhatjuk.  

 Tzatziki hozzávalói :
  • 1db kígyóuborka
  • 1kis doboz natúr vagy görög joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, fehérbors
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • kapor (nem baj, ha friss :)    

Elkészítése:

Az uborkákat én újabban aprítóba teszem, mert pillanatok alatt kész és szeretem azt az állagot. Aprítás után besózom és állni hagyom kis ideig. A joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, 1 ek. olivaolajjal, kevés fehérborssal és apróra vágott kaporral. A kinyomkodott uborkát belekeverjük a joghurtba és kb. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Tipp: Ha esetleg megmaradna egy kis tzatziki, ne keseredjünk el, tegyük bele mondjuk egy szendvicsbe! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése