Hozzávalók:
- 500 g darált hús
- 1 tojás
- egy fél zsemle
- 500 ml passzírozott paradicsom
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg olívabogyó
- olaj
- só, bors, bazsalikom, oregánó
Elkészítés:
A darált húst ízlés szerint befűszerezzük (oregánó, bazsalikom, só, bors), hozzáadjuk a tojást és a beáztatott, kinyomkodott zsemlét. Ezt jól összedolgozzuk, majd apróbb gombócokat formálunk belőle és kevés vajon vagy olajon megpirítjuk minden oldalát. Ezután elkészítjük a
paradicsomszószt. Ehhez apróra vágjuk a
hagymát és a fokhagymát, és 4 evőkanál olívaolajban, közepes lángon
pároljuk őket néhány percig. Hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot, és
hagyjuk főni, amíg jól besűrűsödik. Az olívabogyót apróra vágjuk és
botmixerrel a szószba pürésítjük. A szószt ízesítsük sóval,
illetve az apóra vágott bazsalikomlevéllel (vagy szárított
bazsalikommal). Utolsó momentumként az elősütött húsgolyókat a szószba helyezzük és még így is főzzük pár percig.
Önmagában vagy főtt burgonyával is kiváló!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése