Keresés ebben a blogban

2014. június 30., hétfő

Olasz paradicsomos húsgombócok

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús
  • 1 tojás
  • egy fél zsemle
  • 500 ml passzírozott paradicsom
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg olívabogyó 
  • olaj 
  • só, bors, bazsalikom, oregánó


Elkészítés:

A darált húst ízlés szerint befűszerezzük (oregánó, bazsalikom, só, bors), hozzáadjuk a tojást és a beáztatott, kinyomkodott zsemlét. Ezt jól összedolgozzuk, majd apróbb gombócokat formálunk belőle és kevés vajon vagy olajon megpirítjuk minden oldalát. Ezután elkészítjük a paradicsomszószt. Ehhez apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, és 4 evőkanál olívaolajban, közepes lángon pároljuk őket néhány percig. Hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot, és hagyjuk főni, amíg jól besűrűsödik. Az olívabogyót apróra vágjuk és botmixerrel a szószba pürésítjük. A szószt ízesítsük sóval, illetve az apóra vágott bazsalikomlevéllel (vagy szárított bazsalikommal). Utolsó momentumként az elősütött húsgolyókat a szószba helyezzük és még így is főzzük pár percig. 
Önmagában vagy főtt burgonyával is kiváló! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése