Néhány éve egy
Balaton-parti buli alkalmával Annamária hozott össze a rebarbarával.
Szerelem első kóstolásra...Mivel az elkészítése is egyszerűnek
bizonyult, elég hamar rá vettem magam, hogy betoljam a sütőbe. A
rebarbara és az eper együtt valami mennyei íz kombináció és kb.
egyszerre van szezonjuk, így érdemes főszezonban kipróbálni, de az sem
baj, ha más gyümölccsel pótoljuk az epret.
- 250 g liszt
- 220 g kristálycukor
- 200 g vaj
- 100 g zabpehely
- fél kg eper
- fél kg rebarbara
Elkészítés:
Az
epret és a rebarbarát feldaraboljuk, kb. falatnyi darabokra. Ezeket egy
hőálló tál aljába halmozzuk. Lisztből, cukorból és vajból morzsalékos
tésztát készítünk. A zabpehelytől igazán morzsás lesz, ezt a gyümölcsök
tetejére morzsoljuk, mehet is a sütőbe. 190 fokon kb. 25-30 percig
sütjük. Ha a teteje szépen megbarnult, akkor van kész. Tejszínhabbal
valami álom...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése