Ezt a receptet már többször elkészítettem, de mindig csak szárított rozmaringom volt otthon, raktáron. Egy nyaralásunk alkalmával, mikor Dubrovnikból friss rozmaring szárakkal tértem haza, a citromos-rozmaringos csirke új értelmet nyert.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 db filézett csirkemell
- 2-3 evőkanál olívaolaj (napraforgóolajjal is helyettesíthető)
- 2 kicsi vagy 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 közepes, megmosott citrom héja és leve
- friss rozmaringlevélkék
- só
- bors
Elkészítés:
A megmosott csirkemelleket vékony szeletekre vágom, kicsit megklopfolom. Egy tálban összekeverem az olívaolajat, a citromlevet és a citromhéjat, rozmaringleveleket, apróra vágott fokhagymát, majd beleforgatom a hússzeleteket. A hűtőbe teszem 1 órára, vagy ha másnap készül, akár egy éjszakára. Mivel nagyon gyorsan megsül, csak akkor kezdem forró teflonserpenyőben sütni, amikor a többiek már a levest kanalazzák. Sütés közben sózom, borsozom, néhány perc alatt megsül. Külön olaj nem kell alá, a serpenyő közepesen forró legyen.
Gyors és nagyon finom, legutóbb tepsiben sült sütőtök, cékla és cukkini társaságában tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése