Keresés ebben a blogban

2013. december 25., szerda

Kefíres kelbimbó leves vajas galuskával




A fél kiló kelbimbóból jutott még egy tartalmas leveshez való is, tele zöldséggel és vajas galuskával tényleg laktató.

Hozzávalók:

  • fél kiló kelbimbó
  • vöröshagyma
  • 2 közepes répa
  • 2dl kefír
  • liszt
  • 1 tojás
  • só, bors, kakukkfű
Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk , megdinszteljük. A kelbimbót egyben, a répát felkarikázva bedobjuk a lábasba (általában 2 literes lábast használok), befűszerezzük és felöntjük vízzel. Ha megpuhultak az zöldségek, akkor a kefírből és a lisztből habarást készítünk és behabarjuk a levest. Végül pedig az egy tojásból és 2-3 evőkanál lisztből és olvasztott vajból kikeverjük a galuskát, majd a levesbe szaggatjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése