A fél kiló kelbimbóból jutott még egy tartalmas leveshez való is, tele zöldséggel és vajas galuskával tényleg laktató.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- fél kiló kelbimbó
- vöröshagyma
- 2 közepes répa
- 2dl kefír
- liszt
- 1 tojás
- só, bors, kakukkfű
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk , megdinszteljük. A kelbimbót egyben, a répát felkarikázva bedobjuk a lábasba (általában 2 literes lábast használok), befűszerezzük és felöntjük vízzel. Ha megpuhultak az zöldségek, akkor a kefírből és a lisztből habarást készítünk és behabarjuk a levest. Végül pedig az egy tojásból és 2-3 evőkanál lisztből és olvasztott vajból kikeverjük a galuskát, majd a levesbe szaggatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése