Keresés ebben a blogban

2014. június 30., hétfő

Joghurtos zöldborsó pesto üvegtésztán

Hozzávalók:

  • 4-5 marék zöldborsó 
  • kb. 3 ek parmezán 
  • 1 marék sótlan földimogyoró, vagy dió, mandula, napraforgómag
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olívaolaj
  • joghurt



Elkészítés:

A borsót kevés vajon megpárolom. Közben a földimogyorót egy száraz serpenyőben picit megpirítom. Amikor megpuhult a borsó,  aprítógépbe teszem a fokhagymával, parmezánnal, mogyoróval együtt és összepürésítem. Fűszerezem és az olajat is apránként adagolom hozzá. Az olajból elég sokat felvesz, ezért mindig csak keveset öntsünk hozzá és figyeljük az állagát. 
Mivel én elsőre úgy készítettem, hogy majd pirítósra kenem, ezért joghurttal lazítottam az állagán, így már könnyedén lehetett összekeverni a friss, meleg üvegtésztával.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése