Keresés ebben a blogban

2013. július 29., hétfő

Kagylótészta all'arrabiata









Kábé a semmiből is lehet tökéletes kaja, főleg hogy néha a hús sem kell. Nekem erre jó a paradicsomos tészta.


Hozzávalók 2 személyre:
  • 250 g tészta
  • 4 nagyobb paradicsom
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb chili paprika
  • só, bors, bazsalikom, oregánó, kakukkfű ízlés szerint 
  • olivaolaj

Elkészítés:

A tésztát sós, forrásban lévő vízben megfőzzük, de ne túl puhára. Divatosan fogalmazhatnék úgy is, hogy al dente -re főzzük (mert ez úgy tetszik :), majd leszűrjük. A paradicsomokat picit bemetszük, forró vízzel leforrázzuk és lehúzzuk a héját. Príma olivaolajat (rozmaringos-fokhagymás) kaptam Andikától Görögországból, arra dobtam rá a durvára vágott fokhagymát és amint megéreztem az illatát beleraktam az  összekockázott paradicsomokat és a chilit. Nincs más hátra mint a fűszerezés. Pár percig rottyan és összekeverhetjük a tésztával. Keverésnél még kap pár cseppet az olivaolajból. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése