Az omlett XIV. századi francia eredetű étel. Elkészítése rendkívül egyszerű és variációk tárháza áll rendelkezésükre feltétek és töltelékek tekintetében. Én legutóbb egy rukkolásat és egy sajtosat készítettem.
Hozzávalók az alaprecepthez:
2 tojás/fő
kb. 2 kávéskanál liszt (van aki tejjel készíti és külön választja a fehérjét a sárgájától, én ezzel nem bíbelődök:)
só
bors
Elkészítés:
A tojásokat felverjük majd sózzuk, borsozzuk. Beleszórjuk a lisztet és jól eldolgozzuk. Serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk és beleöntjük a tojást. Pár másodpercig sütjük mindkét oldalát.
A rukkolás elkészítéséhez csak a tojáshoz kell kevernünk néhány levél rukkolát és úgy kisütni. Kettéhajtva a belsejét megtölthetjük reszelt sajttal esetleg sajtkrémmel. A tetejét megszórhatjuk csírákkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése