Keresés ebben a blogban

2014. január 4., szombat

Omlettek


Az omlett XIV. századi francia eredetű étel. Elkészítése rendkívül egyszerű és variációk tárháza áll rendelkezésükre feltétek és töltelékek tekintetében. Én legutóbb egy rukkolásat és egy sajtosat készítettem.

Hozzávalók az alaprecepthez:

2 tojás/fő 
kb. 2 kávéskanál liszt (van aki tejjel készíti és külön választja a fehérjét a sárgájától, én ezzel nem bíbelődök:)
bors


Elkészítés:

A tojásokat felverjük majd sózzuk, borsozzuk. Beleszórjuk a lisztet és jól eldolgozzuk. Serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk és beleöntjük a tojást. Pár másodpercig sütjük mindkét oldalát. 
A rukkolás elkészítéséhez csak a tojáshoz kell kevernünk néhány levél rukkolát és úgy kisütni. Kettéhajtva a belsejét megtölthetjük reszelt sajttal esetleg sajtkrémmel. A tetejét megszórhatjuk csírákkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése