Keresés ebben a blogban

2014. május 20., kedd

Zöld spárga buggyantott tojással

Egy újabb recept a spárga szezon örömére!

Hozzávalók 2 személyre:

1 csomag zöld spárga
1 tk. cukor
1 tk. só 
2 ek. ecet
bors
parmezán sajt 
személyenként annyi tojás, amennyi jól esik :)



Elkészítés:

A zöld spárgát megmossuk, az esetleges fás részeket levágjuk, és a szár végétől 2 centire megpucoljuk. Ha nagyon vékony és zsenge zöld spárgával dolgozunk, elég csak az alját levágni, hámozni sem kell. Enyhén sós, cukros vizet felteszünk főni, ha felforrt a víz beletesszük a spárgákat, 5-7 perc elég nekik, hogy megfőjenek. Közben odateszünk főni egy másik lábosban vizet, 2 ek. ecettel. Ha felforrt a víz, levesszük a lángot kicsire, hogy a víz épp csak gyöngyözzön. Egy habverő segítségével a vízben örvényt képezünk és egy kis tálba felütött 2 tojást  - nem túl magasról  - beleengedjük a gyöngyöző vízbe. 3-4 perc és elkészül a tojás, szűrőkanál segítségével kiemeljük, a tetejét parmezán sajttal megszórjuk és forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése