Keresés ebben a blogban

2014. május 12., hétfő

Bazsalikomos pirított csirkemáj

Mindig is szerettem volna, ha az ablakpárkány fűszernövényekkel van tele. Egyik nap vettem egy szép cserép bazsalikomot, úgy gondoltam vele indítom a sort. 

Hozzávalók :
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 -2 fej hagyma
  • 2 ek. kacsazsír 
  • 10-15 dkg császárszalonna
  • 8-10 db friss bazsalikom levél 
  • só, bors



Elkészítés: 

A kacsazsírt serpenyőben felhevítjük, a hagymát és a császárszalonnát apróra vágjuk és a zsírban  megfuttatjuk. Amikor a hagyma már üveges, hozzáadom a csirkemájat, kicsit megsózom, megborsozom  és addig pirítom, amíg a máj barnás színű lesz és a szélei pirultak. Az utolsó fázisban hozzáadom a megmosott, friss bazsalikom leveleket, és összeforgatom. Köret nélkül, kenyérrel is simán megállja a helyét. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése