Keresés ebben a blogban

2014. november 4., kedd

Fokhagymás-gyömbéres grill zöldbab és paprika

Szemet gyönyörködtető és ráadásul nagyon egészséges ízkavalkád. Próbáljátok ki köretként, vagy csak úgy! ;)



Hozzávalók 2 személyre:

  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott evőkanál apróra vágott friss gyömbér
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 2 darab kápia paprika
  • kb. 500 g zöldhüvelyű bab 
  • só és frissen őrölt színes bors ízlés szerint
  • a tetejére pirított szezámmag



Elkészítés: 

Előmelegítjük a sütőt 230 fokra. Közben apróra vágjuk a fokhagymát és a gyömbért, majd összekeverjük az olivaolajjal, ezt hagyjuk állni, amíg előkészítjük a zöldségeket. A zöldbab végeit levágjuk, ha akarjuk felében el is vághatjuk. A paprikákat kicsumázzuk és vékony csíkokra vágjuk. A babot és paprikát helyezzük egy tepsibe, öntsük rá az olajos fokhagymás-gyömbéres keveréket. Kezünkkel jól forgassuk össze a zöldségeket és mehet a sütőbe kb. 15 percre. Mindeközben száraz serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot, majd, ha elkészült az étel, tálaláskor szórjuk meg a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése