Keresés ebben a blogban

2013. július 18., csütörtök

Levendulás scone

Mindig is mániákusan szerettem a levendulát. Először az illat és szín ragadott meg és csak jóval később jöttem rá, hogy fűszerként is remekül alkalmazható és, hogy valami teljesen különleges ízvilágot kölcsönöz pl. a sütiknek. A levendulamagazin.hu - n találtam ezt a nagyon egyszerű receptet. 15 perces sütinek írják (tesztelések bizonyítják, hogy ez azért nem teljesen helytálló :)


Hozzávalók:
  • 250 g finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 50 g vaj
  • 50 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor (ehelyett én kis levendula szörpöt öntöttem hozzá)
  • 1 ek. szárított levendula, legutóbb nem volt itthon levendulám, így levendulás zöld teafüvet őröltem le és azt adtam a sütihez, kitűnően működött!
  • 1,5 dl joghurt (tejfölből is jó )
  • 1 tojás (amiből kicsit félrerakunk már az elején, hogy a végén meg tudjuk kenni a süti tetejét)
  • egy kevés reszelt citromhéj 
 
Elkészítés:


A hozzávalókat robotgéppel összekeverem. Nem kell vele várni, máris lehet nyújtani, én kör alakúra szoktam és nyolcfelé vágom. Mehet a 220 fokra előmelegített sütőbe, kb 20 perc kell neki, de ha elég barna a teteje, akkor kész. Tipp: eper lekvárral és natúr joghurttal nem olyan rossz ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése