Keresés ebben a blogban

2013. július 15., hétfő

Ratatouille


Van olyan lecsó, amibe kell padlizsán is...

Mégpedig a ratatouille-ba. A ratatouille-ban azt szeretem, hogy a friss zöldségek és a hozzáadott fűszerek kombinációja olyan ízt ad, ami nekem már önmagában tökéletes. Paradicsom, paprika, padlizsán, cukkini, fokhagyma, vöröshagyma, bazsalikom, oregánó és a kuriózumok: varbói kakukkfű és dubrovniki babérlevél. Szinte só sem kell bele.

Hozzávalók:
  • 5 nagyobb paradicsom
  • 3  paprika
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 1 nagyobb cukkini
  • fokhagyma, bazsalikom, oregánó, kakukkfű, babérlevél ízlés szerint

Elkészítés:

Nem szoktam a padlizsánt és cukkinit előtte megsütni. Úgy csinálom, mint a hagyományos lecsót, a padlizsánt és a cukkinit együtt párolom az összes többi hozzávalóval. 30-40 perc alatt kész, úgy jó ha még roppanós...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése