Alig vártam a spárga szezon kezdetét, hogy valami különleges dolgot készíthessek belőle. Az első adandó alkalommal, mikor megjelent a boltok polcán ezt alkottam meg :)
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 csomag spárga
- 1 csomag leveles tészta
- 10-15 dkg füstölt sajt
- tojás a tészta megkenéséhez
- szezámmag, lenmag
Elkészítés:
A kész, kinyújtott leveles tésztát kicsavarjuk a csomagolásból a tepsibe, ráreszeljük a füstölt sajtot és a tenyerünkkel belenyomkodjuk a tésztába. Majd egy késsel vagy derelye/pizzavágóval vágunk annyi vékony csíkot a tésztából, amennyi szál spárgánk van. A tésztacsíkokat srégen feltekerjük a megtisztított spárgákra, a tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk a magvakkal. 200 fokon, 20-25 percig sütjük, amíg a tészta szépen meg nem barnul. Melegen és hidegen egyaránt ízletes harapnivaló. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése