Keresés ebben a blogban

2013. július 21., vasárnap

Brnoi sertésszelet



Ildivel gyakran felemlegetjük egyetemi éveinket, hogy akkor volt nekünk a világon a legjobb :) Reggel 8-tól helyesírás óra, az üres időben hazamenés, ebédelés és véletlenül nem visszamenés az egyetemre. Helyette inkább a Balázs show nézést és röhögést választottuk. Meg a SZÜV büféből 2 deci banánturmixot 3 decis pohárban, meg tejfölös kenyeret és fűben éneklést. Ötöd éven azért már tanultunk is egy keveset, olykor együtt is. Egy ilyen alkalommal - egy jegyzet félreolvasásából -  született meg a "brünói vacsora" gondolata. A pedagógusok burn out-jának köszönhetjük a brnoi sertésszeletet. Hát, semmi sem véletlen. És az sem, hogy az államvizsga után megrendezett vacsorán az én tányéromra nem is hús került, hanem a megmaradt liszt, tojás és zsemlemorzsa keverékéből kisütött izé...:) 
Tipp: Itt olvastam róla, hogy hányféleképpen is nevezik ezt az izét. Érdemes a hozzászólásokat elolvasni, ad néhány vidám percet. 

Hozzávalók:

  • karajszeletek 
  • mustár
  • só, bors
  • ételízesítő
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa


Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk. Megkenjük mustárral, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel és kicsit állni hagyjuk. Majd bepanírozzuk és olajban kisütjük. 


3 megjegyzés:

  1. Ezen a jeles alkalmon hangzott el az azóta méltán híres Kisavas zenekar énekes-gitárosától a "Kupcsikó, Kupcsikó, megvan a dipó" kezdetű örökbecsű. Csak mondom :)
    -i

    VálaszTörlés